Klättra upp i Viggensimulatorn och upplev en spännande flygtur. Foto © Stiftelsen Krigsflygfält 16
Klättra upp i Viggensimulatorn och upplev en spännande flygtur. Foto © Stiftelsen Krigsflygfält 16

AJSH 37 VIGGEN

FLYGSIMULATOR

Ett besök i simulatoranläggningen inleds med en kort tillbakablick på historien om Krigsflygfält 16 och Viggensystemets tillkomst.

Vår Viggensimulator levererades ursprungligen till Såtenäs flygflottilj F 7 i september 1972. Då Viggensystemet utgick och ersattes med Gripen, skänkte regeringen år 20?? simulatorn till Stiftelsen Krigsflygfält 16.

EN RIKTIG FLYGUPPLEVELSE

I AJSH 37 Viggensimulatorn får du som ”pilot” en verklighetstrogen flygupplevelse och pröva på delar av den uppdragsmiljö som flygvapnets Viggenpiloter hanterade under ”kalla kriget”.

Före själva flygningen börjar passet med instruktion och information av instrument och reglage. Sedan är du redo att klättra upp i cockpit och genomföra en flygning som omfattar några starter och landningar och som kan utformas på många olika sätt. Det hela avslutas med en genomgång efter flygning.

För att få utbyte av flygningen och för att kunna nå pedaler och orka med spakkraften bedömer vi att 12 år är en lägsta ålder.

INFORMATION OCH TIDSBOKNING

För ytterligare information, tidsbokning och prisuppgift, ring vår instruktör
Tommy Engström på tel 054-87 35 17 eller mobil 070-699 18 37

"Att flyga är att leva i varje fall för oss att högt bland molnen sväva från jorden kasta loss. Där glömmer vi allt vardagsgrått och skrattar åt det mesta vid tanken att det jobb vi fått är ändå det bästa."
Flygarsången ”Att flyga är att leva” från filmen Första divisionen. Text Hasse Ekman och musik Lars-Erik Larsson.