Kadetter och värnpliktiga flygförare från 1. divisionen F 10 har en ledig dag vid ”Värmlands reviera” Mangenbadet, sommaren 1944.

historiskt dokument

”Under beredskapsflygning har fpl 2331 nedskjutits av ett främmande fpl, vilket av allt att döma var tyskt. Sedan ff släppt kontakten med det främmande fpl, har bränsletanken exploderat, varefter fpl störtat och totalhavererat.”

Den 3 april 1945 kommer Harry Nordlund att möta döden under en beredskapsflygning. Men här på fotografiet ovan är det fortfarande år 1944 och Nordlund (2:e man fr v) och hans kamrater på 1. div F 10 njuter av en dags ledighet i augustisolen. De är tillfälligt ombaserade till Värmland och krigsflygfält 16 och har tagit tillfället i akt att besöka ”Värmlands riviera” Mangenbadet strax intill krigsflygfältet.

I vanliga fall finns Skånska flygflottiljen F 10 på sin hemmabas Bulltofta eller något av de skånska krigsflygfälten, varifrån man nästan dagligen ingriper mot främmande flygplan över svenskt luftrum, mest amerikanare som man ska lotsa till lyckosamma nödlandningar men det förekommer även många tyska flygplan som man skall avisa.

Men just nu befinner man sig alltså i en lugnare del av landet och även om piloterna upplever det hela som en form av semester, så är syftet med baseringen dock inte enbart vila och avkoppling, utan också att genomföra en del orienteringsflygningar för att bekanta sig med området. Varför är inget man känner till, det är

än så länge hemligt, och den här dagen vid Mangenbadet känns säkert krig och beredskapsflygningar avlägset.

Vad man inte känner till är att F 10 ingår som en del i den plan på en eventuell svensk militär räddningsoperation till Norges hjälp, operation ”Rädda Norge”. I denna planläggning ska flygvapnets huvuddel, underställd chefen för flygvapnet med uppehållsplats i Karlstad, samverka med 1. armékåren i en offensiv med huvudstöten över Glomma i huvudriktning mot Oslo. En av de ingående jaktflottiljerna är F 10 som om planen sätts i verket skall vara baserad på krigsflygfält 16 Brattforsheden.

Något svenskt militärt ingripande i krigets slutskede blev aldrig aktuellt, men Harry Nordlund blev en av många som under beredskapstjänst under åren 1939-45 fick betala det yttersta priset.

”Jag ser flygplanet en mil söder om Sölvesborg höjd 500 meter.”
Meddelande från Nordlund klockan 12.24

”Jag är träffad av eld
från Do 24 jag går mot Rinkaby!”

Meddelande från Nordlund klockan 12.27

”Kan ej landa jag hoppar jag hoppar!”
Sista meddelandet från Nordlund klockan 1228

ARKIV

historiska dokument